Wandelen met Jezus

Vanaf zondag 6 maart starten wij met onze '40-dagentijd' voor Pasen. We willen in deze periode tijd te maken voor God, letterlijk en figuurlijk. Juist dit past in de traditionele vastentijd voor Pasen om stil te worden en je te onthouden van dingen zodat je daardoor momenten creëert om Gods aanwezigheid te ervaren. We kennen allemaal Jezus daad van liefde aan het kruis, Pasen. Maar daarvoor liet Jezus zien dat Zijn dagen vol met ‘daden van liefde’ zaten waarin Hij ervoor koos om dicht bij Zijn Vader te zijn. 


 

 

We weten allemaal dat we in een gehaaste tijd leven en een continue druk van “meer” ervaren. Hoe vaak zijn we niet rusteloos en gehaast, wellicht zelfs uitgeput aan het einde van onze dag.

Maar wat zou er gebeuren als we echt zouden luisteren naar Jezus’ blijvende uitnodiging “Kom en volg Mij”? We hebben geen radicale ideee╠łn nodig maar eerder hulp om te onthaasten in onze dagelijkse bezigheden, wat leidt tot ruimte voor rust zodat we onszelf terugvinden in Gods aanwezigheid. Gedurende deze veertigdagentijd willen we wandelen met Jezus. We kijken naar thema’s als eenvoud, vertragen, stilte & afzondering, sabbat en eindigen de veertigdagen tijd met de grootste Daad van Liefde met Pasen.

Elke zondag introduceren we een nieuw onderwerp voor de week. We hebben een klein boekje gemaakt die bij deze tijd hoort. Dit boekje helpt je om het onderwerp gedurende de week te overdenken en erover te mediteren.

BOEKJE (Nederlands)

BOOKLET (English)

 

Naast de samenkomst worden er diverse extra activiteiten georganiseerd tijdens deze veertigdagentijd.

  • Zo is er op maandag avond 28 maart om 20:00 een Taize viering bij ons in het gebouw.
  • Er zal een stilte wandeling worden aangeboden in week 14 (meer info volgt nog).
  • En we houden een kleedjesmarkt in ons gebouw op zaterdag 9 april! We zien dit als ideale gelegenheid om spullen die we niet meer nodig hebben te delen en om de deuren te openen voor anderen uit de buurt. Mocht je spullen willen doneren of vragen hierover hebben dan kan je contact opnemen met ons via de email of spreek iemand aan na de dienst!
  • natuurlijk is er een feestelijke Paasviering op zondag 17 april om 10:00 in Hope Church Utrecht

Uiteraard zijn 40 dagen niet genoeg voor thema’s als deze. Onze hoop en ons gebed is dat je tijdens deze veertigdagentijd zult proeven van rust zoals God die heeft bedoeld, zodat je mogelijkheden ziet in je leven voor groei en je nieuwe stappen kan zetten in jouw eigen wandeling met Jezus!

Veel van het materiaal dat we gaan gebruiken is afkomstig van het boek “De radicale uitbanning van haast”, geschreven door John Mark Comer. Als je meer wilt weten of dieper in wil gaan op de thema’s dan raden we je aan om hier te kijken op . Als je nog vragen hebt of meer wilt weten neem dan vooral contact met ons op!